Блаттер не піде з посади попри відкриту справу

Блаттер не піде з посади попри відкриту справу

  • 28 вересня 2015

Image copyright
Reuters

Image caption

Зепп Блаттер: не піду з посади, хай там що

Зепп Блаттер заявив, що не піде з посади президента ФІФА, незважаючи на кримінальну справу, відкриту проти нього швейцарськими слідчими.

79-річного швейцарця підозрюють у підписанні контрактів, що завдали ФІФА збитків, і в незаконних виплатах президентові УЄФА Мішелю Платіні.

Блаттер, який покидає пост президента ФІФА в лютому наступного року, продовжує наполягати, що “не зробив нічого притиправного або негожого”.

Платіні у листі, адресованому членам УЄФА, також заперечив зловживання.

У заяві, опублікованій через своїх юристів, Блаттер стверджує, що виплата Мішелю Платіні в 2011 році 2,280 млн доларів була “законною винагородою і нічим іншим”.

Обом футбольним функціонерам також загрожує розслідування з боку незалежного комітету з етики ФІФА у зв’язку з виплатами, які, як стверджує Платіні, були винагородою за роботу в якості радника Блаттера з технічних питань в період з 1999 по 2002 роки.

Платіні, якого як свідка вже допитували співробітники генеральної прокуратури Швейцарії, підкреслив, що всі його гонорари були “повністю задекларовані”.

Він також повідомив, що “всі ці події можуть зашкодити його іміджу і репутації” і заздалегідь виступив із заявою, щоб домогтися “прозорості”.

Керівництво ФІФА, навколо якої в останні роки було чимало корупційних скандалів, повідомило, що в повній мірі співпрацює зі слідством.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *