Кандидатура антикорупційного прокурора повинна мати підтримку громадськості – Ситник

Антикорупційний прокурор має бути обраний через відкритий конкурс та користуватися довірою громадськості. Про це під час прямого ефіру на Українському радіо заявив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
 
Він висловив жаль, що з моменту набрання чинності закону про прокуратуру було втрачено два місяці для створення конкурсної комісії, яке обере антикорупційного прокурора. «Я розраховував, що він буде визначений до 1 жовтня, і детективи Бюро зможуть розпочати розслідування», – заявив Ситник, нагадавши, що саме спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснює нагляд за розслідуваннями НАБУ. 
 
При цьому Артем Ситник зазначив, що Бюро продовжуватиме кадровий набір, і до кінця року буде сформований штат Центрального управління. «У нас є перші 70 детективів. На цьому тижні плануємо оголосити новий конкурс на зайняття посад детективів. Вони будуть напрацьовувати матеріали. Вийдемо на початок роботи, як тільки буде призначений антикорупційний прокурор», – повідомив Директор Бюро. 
 
«Важливо, щоб його кандидатура сприймалась громадськістю», – ще раз наголосив Ситник.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *