ПрАТ «Азовелектросталь» розрахувалось з боргами по зарплаті

ПрАТ «Азовелектросталь» сьогодні практично завершило виплату заборгованості по зарплаті, як працюючим співробітникам підприємства, так тим, хто звільнився протягом минулого року. Повністю погашено борги, що накопичились з серпня 2014 року, перед усіма категоріями працівників.

Погашення заборгованості стало можливим завдяки поверненню з державного бюджету сум відшкодування переплаченого податку на прибуток за 2013 рік, згідно рішення Вищого адміністративного суду України. Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський особисто тримав на контролі ситуацію на підприємстві та докладав усіх зусиль для врегулювання наболілого питання.

«Борги гасимо, тепер залишилося запустити завод», – наголосив сьогодні очільник області.

Нині підприємство переживає нелегкий період. Відсутність замовлень від покупців вагонів з країн Митного союзу, призупинення дії всіх сертифікатів, виданих РФ, наявність значного кредитного портфеля і дефіциту оборотних коштів не дозволяє сталеплавильній компанії запустити в штатному режимі виробничі процеси.

«Економічна ситуація на підприємстві вимагає від нас негайно проводити реформу існуючої системи організації та оплати праці. В іншому випадку борги по заробітній платі знову накопичуватимуться. Основна ідея полягає в тому, що працівники, всі без винятку, повинні отримувати тільки зароблені гроші. А відбуватися це може тільки лише при реалізації готової продукції», – відзначає генеральний директор ПрАТ «Азовелектросталь» Олексій Попов.

За його словами, керівництво підприємства розробляє нову організаційно-штатну структуру з мінімальною кількістю ключових фахівців, без яких завод не зможе функціонувати в режимі «консервації». Залежно від кількості отриманих замовлень «Азовелектросталь»  залучатиме виробничий персонал на контрактній основі з числа нинішніх працівників для виконання конкретних обсягів робіт.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *