Відбулася перша Координаційна нарада Саб-кластеру з питань сексуального та ґендерно-обумовленого насильства

30 вересня 2015 року у Краматорську відбулася перша Координаційна нарада Саб-кластеру з питань сексуального та ґендерно-обумовленого насильства (далі – саб-кластер ҐОН).

Участь у нараді взяли представники департаменту соціального захисту, департаменту з питань внутрішньої політики, управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації, а також представники з надання безоплатної правової допомоги, міжнародної громадської організації «Людина в біді».

В ході засідання учасники обговорили цілі та діяльність саб-кластеру ҐОН у зв’язку з реалізацією проекту Фонду народонаселення ООН, а також випадки сексуального та гендерно-обумовленого насильства, в т.ч. по відношенню до переселенців, запобігання фактам вчинення такого насильства.

Наприкінці заходу учасники підкреслили необхідність відгукнутися на потреби найбільш вразливих категорій збройного конфлікту на сході України – жінок та дівчат-підлітків. Актуальним питанням на сьогодні залишається створення дієвої системи профілактичних заходів щодо попередження, подолання ґендерно-обумовленого насильства, перенаправлення постраждалих від насильства, а також забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров’я.

В подальшому цей захід планується проводити щомісяця.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *