За ініціативою Генеральної прокуратури України активізовано наглядову діяльність у сфері виконання кримінальних покарань, що забезпечило надходження до бюджету держави майже 1 млн грн

Генеральною прокуратурою України та прокурорами регіонів організовано і проведено перевірки стану додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства, а також Закону України «Про виконавче провадження» при виконанні кримінального покарання у виді штрафу.

Безпосередньо галузевим управлінням перевірки з цих питань здійснені в Міністерстві юстиції України, Вінницькій, Запорізькій та Тернопільській областях.

За результатами перевірки виявлено низку порушень в організації виконання покарання цього виду, зумовлених у тому числі й недосконалістю чинного законодавства.

При втручанні органів прокуратури лише у І півріччі поточного року забезпечено виконання рішень 6222 особами, засудженими до сплати штрафу як основного покарання на суму майже 13 млн грн, ще 111 осіб на вимогу прокурорів сплатили майже 400 тис грн, частково виконавши рішення судів.

Загалом при здійсненні нагляду за додержанням законів при виконанні покарання у виді штрафу прокурорами до суду в порядку, передбаченому ст. 539 КПК України, внесено майже 300 подань про розстрочку сплати штрафів, понад 3 тис подань про заміну іншим видом покарання, ініційовано 748 кримінальних проваджень про вчинення злочинів, пов'язаних з ухиленням від виконання покарання.

Вжитими у серпні-вересні цього року під час виконання завдання заходами до бюджету держави стягнуто майже 1 млн грн. У цілому на виконання рішень, ухвалених у 2014-2015 роках, засудженими вже сплачено 45,3 млн грн.

Робота, спрямована на забезпечення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень про стягнення штрафів, призначених у виді основного та додаткового покарання, реального надходження коштів до державного бюджету, триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *