Президент підписав закони про припинення співробітництва з Росією у будівництві енергоблоків Хмельницької АЕС Президент України підписав закони «Про припинення

Президент підписав закони про припинення співробітництва з Росією у будівництві енергоблоків Хмельницької АЕС

Президент України підписав закони «Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС» та «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької атомної електричної станції» від 16 вересня 2015 року.
Відповідна Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС була підписана 9 червня 2010 року у м. Києві та ратифікована Верховною Радою України 12 січня 2011 року.
Прийняття Верховною Радою 16 вересня 2015 року вищезазначених законів № 696-VIII № 697-УIII дозволить побудувати енергоблоки № 3 та № 4 Хмельницької АЕС із застосуванням модифікованої реакторної установки ВВЕР-1000 європейського постачальника та забезпечить дотримання рівня безпеки відповідно до вимог національних норм і правил та стандартів МАГАТЕ.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-z..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *