Війна в Сирії: завдяки російським спецкорам знайдена інформація про пілотів

InformNapalm провів поглиблену розвідку і знайшов інформацію про російських пілотів, які бомблять сирійські міста.

Сьогодні, 5 жовтня, низка турецьких та інших ЗМІ з посиланням на МЗС Туреччини повідомили, що 3 жовтня о 12:08 літак ВПС РФ порушив повітряний простір в районі Яйладаги (Yayladağı) провінції Хатай. Після того, як два винищувачі F-16 ВПС Туреччини пішли на перехоплення, російський літак залишив турецький повітряний простір, полетів у напрямку Сирії.

Аналітики міжнародної волонтерської групи InformNapalm під час моніторингу та аналізу фото та відео російської авіації, що бере участь у військовій операції в Сирії, висловили припущення, що порушив повітряний простір Туреччини в районі Яйладаги бомбардувальник Су-24М. В останні дні літаки цього типу не раз фіксувалися під час авіанальотів поблизу турецького кордону.
Так, на відео від 4 жовтня, на якому зафіксований авіаудар по місту Салма, також є бомбардувальники Су-24М. Зазначимо, що сирійське місто Салма розташоване на відстані близько 23 км від турецького Яйладаги, а від сирійсько-турецького кордону на відстані всього 12-18 км.

Крім того, під час OSINT-дослідження  InformNapalm, завдяки російському кореспонденту RT Мураду Газдієву,  виявив інформацію, що дає можливість визначити літак та екіпаж, що завдав авіаударів по сирійських містах.


ФОТО: Знімок російського літака Су-24М перед вильотом 04.10.2015. На фотографії видно підвісний паливний бак і ракету класу повітря-земля Х-25МЛ.

Зазначимо особливості на знімку та зібрану інформацію:
Су-24М, бортовий номер 04 “білий”, реєстраційний номер RF-90943.
Належить 6980-й гвардійській авіаційній базі 1 розряду, в/ч 69806 (Челябінськ), авіагрупа базується на аеродромі Шагол. Командир капітан Савін Олексій Анатолійович, штурман капітан Криволапов Рахім Володимирович.

На наступному відео СУ-24М 04 “білий” уже після вильоту, ракети Х-25МЛ на підвісі немає, тобто, вірогідно, уже відстріляна. Відео за посиланням.

На ще одному відео авіаударів по Салмі http://www.youtube.com/watch?v=rMrjeSTFdmM чітко видно підвісні паливні баки (ППБ) у літаків Су-24М, а на 0:21 видно запуск двох ракет, что теж підтверджує версію про причетність до удару саме літака з бортовим номером 04 “білий”.

Примітка. Під час аналізу використали відео авіаударів авіації по Сирії від 04.10.2015. Перелік посилань на відео:

Враховуючи наведені вище факти, з високим ступенем ймовірності можна стверджувати, що саме Су-24М 04 “білий” завдав ракетного удару по Салмі (Salma) 4 жовтня 2015.

Нагадаємо, що 30 вересня після дозволу Ради Федерацій на застосування армії Росія почала військову операцію в Сирії. ВПС РФ  завдали удару поблизу сирійських міст Латакія, Хомс і Хама. У результаті бомбардувань загинуло, за різними даними, від 27 до 65 чоловік. Попри те, що офіційним прикриттям російської військової операції була “боротьба з терористичною організацією Ісламська Держава”, перші авіаудари було завдано по районах, населених мирними жителями, що перебувають під контролем повстанців, що виступають проти режиму Башара Асада, але не входять до складу ІДІЛ.

Матеріал підготував Михайло Кузнєцов спеціально для InformNapalm.org. При передруку та використанні матеріалу посилання на автора та наш проект обов’язкове

Переклад А. В.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *