Жебрівський: На Маріупольському напрямку спостерігається концентрація танкових підрозділів бойовиківНеобхідно розширити місію ОБСЄ на час

Жебрівський: На Маріупольському напрямку спостерігається концентрація танкових підрозділів бойовиків

Необхідно розширити місію ОБСЄ на час відведення зброї бойовиками від лінії зіткнення.
Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Підсумки дня" заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"Насправді як такого відведення (зброї – 5.ua) з боку бойовиків сьогодні ми не спостерігаємо, поки що навпаки є деяка концентрація танкових підрозділів на Маріупольському напрямку, але ми сподіваємося, що найближчим часом це відведення буде", – сказав він.

За його словами, необхідно розширити місію ОБСЄ на час відведення зброї від лінії зіткнення.

"У спостерігачів ОБСЄ є можливості (для контролю ситуації на окупованій частині Донбасу – 5.ua), тому що їм поступово надається повний доступ до всіх пунктів збереження техніки і розташування терористичних військ. Щоправда, на моє переконання, сьогодні нам потрібно розширити місію ОБСЄ, тому що в такій кількості, як сьогодні є місія ОБСЄ, навряд чи вони зможуть чітко забезпечити повний контроль за відведенням техніки і за неповерненням цієї техніки достатньо в темний період часу на раніше зайняті позиції", – зауважив Жебрівський.

Нагадаємо, за даними Генштабу, процес відведення озброєння калібром менше 100 міліметрів на Луганському напрямку триватиме до 17 жовтня.
http://www.5.ua/ato-na-shodi/Zhebrivskyi-Na-Mariupols..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *