Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, контрольних пунктів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

В межах Донецької та Луганської областей польоти безпілотних літальних апаратів, які незаконні збройні формування використовують для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових, не фіксувалися.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонні наряди та зведені мобільні групи, що діють в зоні АТО, затримали 8 транспортних засобів.

Зокрема, в районі н.п. Степне та Новотроїцьке прикордонні наряди затримали 4 автомобіля з автозапчастинами, одягом, м’якими іграшками та продуктами харчування. Всього транспортні засоби перевозили 2 тонни вантажів вартістю майже півмільйона гривень. Належних документів на товари не було, крім того рухаючись на неконтрольовану територію автівки намагались об'їхати контрольний пункт «Бугас». В об`їзд цього ж контрольного пункту зведена мобільна група затримала ще 2 автомобіля з 1 тонною продуктів на загальну суму 30 тисяч гривень. Також, 2 автівки були зупинені правоохоронцями поблизу н.п. Розівка та Золоте. Ними на тимчасово неконтрольовану територію везли 14 тонн будівельних матеріалів та металобрухту майже на 80 тисяч гривень.

Всі транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Бугас» на неконтрольовану територію прослідувало 7 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від міжнародного комітету Червоного Хреста. Автомобілями для жителів Донецької області везли будівельні матеріали.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *