На Прикарпатті тривають українсько-польські навчання військової авіації

На Прикарпатті тривають українсько-польські навчання військової авіації
Українські авіатори День захисника відзначають за штурвалом винищувачів – на Івано-Франківському військовому аеродромі стартували спільні з Польщею міжнародні навчання авіаційних підрозділів "Безпечне небо 2015".

На летовищі – лише урочисте шикування, підготовка та вильоти. А от основне дійство розгортається уже в небі. За легендою, українські МіГи вилітають на перехоплення літака-порушника, який захопили бойовики. Його роль виконує транспортний борт польських колег. У такий спосіб, пояснюють у прес-центрі повітряних сил, спільно відпрацьовують протидію терористичній загрозі.

Старший офіцер відділу міжнародного військового співробітництва командування Повітряних сил ЗСУ Василь Богацький пояснив: "Так як Україна дотримується курсу до євроінтеграції, до можливого майбутнього вступу до Північноатлантичного альянсу, головна мета таких навчань – це досягнення сумісності між збройними силами України і країн НАТО чи ЄС".
Загалом до навчань, активна фаза яких триватиме упродовж двох днів, залучили 6 вітчизняних літаків бойової та транспортної авіації. Тим часом, армійці переконують – техніки, яка потрібна для виконання завдань, в України нині достатньо.

"У відповідності до виділеного ресурсу, на сьогодні укладено 32 договори з авіаційними підприємствами України. Це дасть можливість практично до кінця року збільшити потенціал авіації на 10 відсотків. Сьогодні планується ще 2 літаки Су-27 отримати з авіаційного заводу. Процес іде, процес не зупиняється. Це питання сьогодні одне із основних – повернення модернізованих, відновлених літаків до строю в авіаційні бригади", – розповів начальник прес-центру Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

Нагадаємо, сьогодні у Запоріжжі Президент України подякував керівникам державного підприємства "Запорізький державний авіаремонтний завод "МіГремонт" за відновлення і модернізацію двох бойових винищувачів-перехоплювачів Су-27, а також вручив екіпажам формуляри, що підтверджують готовність літака до виконання бойових завдань.
https://www.youtube.com/watch?v=Ne7ao9NoeVs
http://www.5.ua/suspilstvo/Na-Prykarpatti-tryvaiut-uk..
1:25

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *