База окупаційних військ РФ у Єнакієвому

У кінці серпня 2015 року міжнародна волонтерська група InformNapalm.org виявила фотографії, на яких зафіксована різна військова техніка (РСЗВ “Град”, САУ, танки) окупаційних військ Росії на військовому полігоні біля села Карло-Марксове, що між Горлівкою та Єнакієвим. Окремо було зафіксовано САУ “Гвоздика” (122-мм), заховані в нежилому приміщенні.

Сьогодні під час чергового OSINT-розслідування ми ідентифікували ще одну з баз окупаційних військ РФ. Вона розташована в самому Єнакієвому, де, знову ж таки, в нежилих приміщеннях ховають ті ж “Гвоздики”. Місце для цієї бази окупанти вибрали вдало – безпосередньо поблизу (близько 4 км) навчального полігону російсько-терористичних військ.

САУ “Гвоздика” з номерами 515 та 514 з цієї статті раніше були зафіксовані та описані тут. Зазначимо тільки, що, на відміну від квітневих фотографій (у цій статті), на літніх знімках САУ перефарбовані в темно-зелений колір. 

Всередині одного з приміщень

 

Як і має бути на військовій базі, для прикриття атаки з повітря поряд розмістили зенітно-ракетний комплекс “Стріла”. Металічний вагончик на задньому плані стоїть на звалищі поряд з базою.

На наше щастя, окупанти марнославні: ні рашисти, ні їхні бойові подруги не можуть встояти перед спокусою зробити селфі на фоні військової техніки.

Свіжі фото з полігону біля н. п. Карло-Марксове. Зважаючи на погоду, фото зроблене на початку вересня 2015 року.

Матеріал підготував @BuTaJIu4eK спеціально для InformNapalm.org. При передруку та використанні матеріалу посилання на автора та наш проект обов’язкове

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *