В Краматорську відбувся регіональний круглий стіл

14 жовтня поточного року у м. Краматорську відбувся регіональний круглий стіл «Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні». Захід проводився спільними зусиллями Адміністрації Президента України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту ОБСЄ «Вдосконалення Національної стратегії громадянського суспільства в Україні».

Метою проекту є ефективний захист конституційних прав і свобод громадянського суспільства, стимулювання ініціативи і самоорганізації громадян у реалізації групових або суспільних інтересів, стимулювання приватних внесків та інвестицій, спрямованих на досягнення соціального ефекту.

Учасників засідання привітав заступник керівника Головного департаменту внутрішньої політики – керівник департаменту взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Адміністрації Президента України О.Ярема та зазначив, що важливі суспільно-політичні зрушення в сучасній Україні не можливо уявити без активного громадянського суспільства та його величезного внеску в побудову правової і демократичної держави.

Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації В.Андрусів підкреслив, що ведення ефективного діалогу влади з суспільством є прямим шляхом до досягнення суспільної стабільності у майбутньому та сприяє формуванню ефективної системи забезпечення національної безпеки держави.

Під час заходу були представлені пропозиції експертів робочої групи проекту щодо концептуальних визначень громадянського суспільства, мети і стратегічних напрямків, завдань і пріоритетів Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.

В обговоренні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Є.Вілінський, представники департаменту з питань внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації, Попаснянської райдержадміністрації Луганської області, а також  громадські організації, волонтери, ЗМІ.

За інформацією Департаменту з питань внутрішньої політики ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *