#НеПроґавте: MH17, діти-мауглі та острів Олд-Провіденс

#НеПроґавте: MH17, діти-мауглі та острів Олд-Провіденс

  • 17 жовтня 2015

Звіт про збитий MH17 та новий статус України в ООН, сучасні діти-мауглі та найкраще фото дикої природи, а ще блоги про британську систему мір, життя без Facebook та подорожі – якщо ви щось не встигли прочитати на сайті ВВС Україна, ми полегшимо вам життя. Ось підбірка найцікавіших матеріалів за тиждень.

Звіт про авіакатастрофу МH17

Reuters

Рада безпеки Нідерландів у Гаазі презентувала звіт про причини катастрофи пасажирського літака рейсу MH17, в якій загинули 298 людей.

Експерти дійшли висновку, що літак збили “Буком” зі сходу України та окреслили територію площею 320 квадратних кілометрів, звідки могла бути запущена ракета. Однак в цю зону не потрапило село, з околиць якого літак могли збити

за версією виробника “Буків” – російського концерну “Алмаз-Антей”.

“Було багато відкритих запитань, і для мене, як для члена сім’ї жертви, деякі прояснилися. Частина питань залишилася – ми чекаємо заяв слідства. Сьогоднішній звіт стосувався тільки того, що трапилося з літаком. Але для нас важлива і вся історія того, як загинула моя дочка”, – так Ханс де Борст,

батько дівчини, що летіла рейсом MH17, прокоментував BBC результати звіту Нідерландів.

Непостійне членство в Раді Безпеки ООН

AP

Україну обрали непостійним членом Ради безпеки ООН на 2016-2017 роки. Країна була одним із засновників ООН і вже тричі мала цей статус: в 1948-1949, в 1984-1985 і в 2000-2001 роках.

Перед голосуванням ВВС Україна з’ясовувала, що дасть країні непостійне членство в Раді Безпеки ООН.

“Дикі” історії дітей-мауглі

Julia FullertonBatten

На цьому знімку українська дівчинка Оксана Малая. “Оксану знайшли на псарні в 1991 році. Їй було вісім років, шість з яких дівчинка прожила з собаками”, – розповідає про дівчинку фотограф Джулія Фуллертон-Баттен.

У її фотопроекті зображені історії сучасних мауглі – дітей, яких покинули дорослі і які жили разом з тваринами.

Повість про двох лисиць

Don Gutoski WPY2015

Переможцем цьогорічного конкурсу фотографій дикої природи Wildlife Photographer of the Year стало це фото, зроблене в Канаді.

Автор світлини – фотограф-аматор Дон Ґутоскі, розповів ВВС, що це “найкраще фото, яке він колись робив”.

Чи можна сидіти нога на ногу?

SPL

Чи знали ви, що людей, які закидають праву ногу на ліве коліно, майже вдвічі більше, ніж тих, хто робить це навпаки? Вчені пояснюють, чи справді треба уникати цих поз, коли ви сидите.

П’ять способів відчути “шкірний оргазм”

Getty

Мурашки по шкірі, м’яке тремтіння в кінцівках і швидке серцебиття – ці незвичайні фізичні відчуття відомі майже кожному. Вони отримали назву “фріссон” – від французького слова “frisson” (тремтіти). Дехто настільки збуджується, що вчені іноді називають це “шкірним оргазмом”. Це явище досліджує журналіст BBC Future Девід Робсон.

Чому слони рідко хворіють на рак

Getty

Вчені з університету Юти кажуть, що “природа вже знайшла спосіб запобігти захворюванню на рак”. І вони сподіваються розробити нові методи терапії на основі захисних механізмів, які знайшли в слонів.

Хіба коти і справді безсоромні егоїсти?

Felinest CC by 2.0

Більшість людей упевнені, що коти – найбільш егоїстичні тварини в світі, зосереджені лише на задоволенні власних потреб. Але BBC Earth вирішила перевірити цей поширений стереотип і запитали про це у читачів та вчених.

#НеПроґавте найяскравіші відео тижня

Подорож островом Олд-Провіденс, розваги у КНДР, звіт про катастрофу МН17, пошук тіл загиблих у Донецькому аеропорту – все це в добірці найяскравіших відео за тиждень.

Наші блоги:

Як вимовляти назву свята Покрова

UNIAN

Доктор філологічних наук Олександр Пономарів відповідає на запитання читачів ВВС Україна.

Чому ми їздимо і міряємо не так, як всі

Lisette de Roche

“Ознайомившись із звичками британців, люди, які живуть за еталонами міжнародної метричної системи, часто-густо сприймають нас як абсолютних консерваторів і просто не можуть збагнути, чому ми й досі користуємося футами, міряємо дюймами, а температуру у фаренгейтах”.

Кольори осені-2015: які носити?

Getty

За версією компанії Pantone, колір року 2015 – марсала: глибокий винно-бордовий відтінок з земельними нотками, густий, фундаментальний, насичений.

Тревел-блоги:

Нью-Йорк до нестями та

Як побачити світ і не розоритися

Кореспондент ВВС Україна Анастасія Сорока розповідає про найбільше місто США, а журналістка Неллі Вернер ділиться своїми “відкриттями”, які вона зробила в мандрах і підготовці до них.

Щоденник: чи є життя без Facebook?

AFP

Журналістка Зоя Казанжи продовжує свій експеримент – відвикає від Facebook і пише про це щоденник на ВВС Україна. На дев’ятий день цього експерименту вона формулює “10 правил життя з FB але без FB”.

Книга року ВВС

ВВС Україна оголосила

конкурс читацьких рецензій у рамках літературної премії Книга року ВВС-2015.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *