Угорщина закрила від мігрантів кордон з Хорватією

Угорщина закрила від мігрантів кордон з Хорватією

  • 17 жовтня 2015


AFP

Угорщина закрила кордон з Хорватією, щоб зупинити потік мігрантів. Кордон перекрили о 22:00 за Гринвічем.

Хорватія заявила, що замість Угорщини почне направляти мігрантів до Словенії.

У заяві угорського уряду йдеться, що такі заходи були вжиті для того, аби “захистити громадян Угорщини та країн Європи”.

Після закриття кордону біженці зможуть подавати прохання про надання їм притулку в двох прикордонних транзитних зонах.

Офіційний представник угорського уряду заявив, що кільком сотням біженців, які встигли дістатися до прикордонного пункту за кілька хвилин до закриття кордону, дозволять його перетнути.

Цього тижня в Угорщині набуло чинності нове імміграційне законодавство, яке зобов’язує поліцію заарештовувати мігрантів, які прибувають в країну нелегально.

Людям, яких визнають винними в незаконному перетині кордону та пошкодженні прикордонних загороджень, загрожує до трьох років тюремного ув’язнення.

У середу угорська поліція оголосила про затримання 367 мігрантів, які потрапили в країну незаконно.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто раніше заявив, що учасники брюссельського саміту країн ЄС відмовилися прийняти пропозицію Угорщини про створення загальноєвропейської прикордонної служби, і що в результаті Будапешт був змушений діяти в односторонньому порядку.

За даними влади Угорщини, з початку 2015 року до країни прибули понад 383 тисячі мігрантів. Раніше Угорщина також закрила свій кордон з Сербією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *