Як горять вуса Пєскова: InformNapalm продовжує розкривати дані льотчиків ВКС РФ, що воюють у Сирії

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm продовжує цикл ультимативних публікацій і викладає у відкритий доступ усі зібрані дані на військових льотчиків ВКС РФ, що виконують злочинні накази і завдають ракетно-бомбових ударів по мирних жителях у Сирії, а також по поміркованій сирійській опозиції. Раніше наші дії підірвали російські засоби масової інформації й навіть змусили прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова зробити недоладні заяви про “спецслужби, які вже займаються питанням безпеки льотчиків”. Також російський сегмент Інтернету дуже злякався перекладу інформації про пілотів саме на арабську мову.

Нагадуємо суть нашого ультиматуму: зупинити злочини кремлівсько-терористичних сил в Україні й за її межами; а публікація даних окремо кожного пілота пов’язана з порушенням російськими терористами режиму припинення вогню на Донбасі. 

Ознайомитися зі всіма публікаціями про ультиматум і конфлікт в Сирії можна  за посиланням.

17 та 18 жовтня російсько-терористичні сили здійснили низку провокаційних обстрілів в районі н. п. Піски (Донецька область). В результаті обстрілу було поранено військовослужбовця Збройних сил України. У відповідь на це порушення ми публікуємо дані про штурмана бомбардувальника Су-24М (бортовий номер 16 (білий)) 6980-ї гвардійської авіабази.

Борт 16 (білий) був помічений в каральних операціях проти сирійського народу в репортажі RT.

Знайти дані про екіпаж літака допомогли відео телеканалу “Зірка”, репортаж про навчання льотчиків 6980-ї гв. авіабази. 

На відео штурман Антон Шульга дає інтерв’ю журналісту на фоні Су-24 з бортовим номером (10, 18 або 16). З’ясувати, що Антон Шульга (дата народження 18.02.1989, закінчив середню школу №16 міста Челябінськ, закінчив ЧВВАГУШ у 2011 році) бере участь у каральній операції в Сирії й непрямо підтвердити, що він – штурман 16 борту, допомогли волонтери з центру “Миротворець” (окремо дякуємо співробітнику центру з позивним Shurf).

Під час збору та аналізу інформації встановлено, що Антон Шульга перед вильотом у Сирію зачистив у мережі Інтернет всі свої дані. Але підвела Антона його власна дружина. Вона, звісно, старалася з усіх сил, але її поспіх впав в око аналітикам. Саме завдяки її старанням ми отримали основну інформацію про її чоловіка – військового злочинця. У нас не було фотографій Антона Шульги з Сирії, тільки з Шагола під Челябінськом. І ми не були на 100% впевнені в тому, що він полетів на Близький Схід. Але Анастасія Шульга розвіяла наші сумніви. У кінці вересня вона раптово видалила з акаунта всі фотографії з чоловіком, видалила саме тоді, коли почалося перекидання російської авіації в Сирію (на першому скріншоті фотографії в її соціальному акаунті 25 вересня, на другому – 17 жовтня; видалені фото виділені червоним). Цього їй було замало, і вона змінила прізвище. Так ми взнали дівоче прізвище Анастасії, а завдяки цьому – попереднє місце проживання в Білорусі й дату народження, а також додатково переконалися, що чоловік з фотографій зник не просто так. Ну а дбайливо зібрані Анастасією весільні знімки надали нам масу інформації про рідню чоловіка і про нього самого.


Чому ми вважаємо, що Шульга – штурман борту 16:

– його дружина в кінці вересня, тобто під час перекидання літаків у Сирію, видалила зі свого акаунта всі фотографії з чоловіком (перша спроба замести сліди);

– згодом вона змінила прізвище на дівоче (друга спроба замести сліди);

– у сирійській операції беруть участь Су-24М – 04 (білий), 05 (білий), 08 (білий), 16 (білий), 25 (білий), 26 (білий), 71 (білий); Су-24М2– 72 (білий), 74 (білий), 75 (білий), 76 (білий), тобто з нашого списку ми можемо виключити борти 10 та 18.

Також ми зараз покажемо, що Міноборони РФ каже неправду, коли говорить, мовляв, ударів завдали по бойовиках ІД, а не по опозиції.

Проаналізувавши відео каналу Росія 24, ми  виявили цікаві дані (представлені на 01:27) – мапу, на якій позначені місця авіаударів Су-24М в районі Ел-Латамна, Тельбіса, Ер-Растан. З того ж відео, що в нічних авіаударах 01.10 брали участь борти 05 (білий) та 26 (білий) з 6980-ї гв. авіабази. Нагадуємо, що дані екіпажів цих літаків були встановлені групою ІнформНапалм в попередніх статтях.

Далі ми порівняли місця завдання ударів з інтерактивною мапою громадянської війни в Сирії (червоним позначено урядові війська Сирії, зеленим – помірна опозиція Сирії). Як бачимо, удари Су-24М 01.10.2015 було завдано по містах, що контролюються сирійською опозицією. 

Тепер використаємо відео каналу ВДТРК з репортажем, присвяченим нічним ударам 01.10.15. На ньому ми бачимо борт 16, який і проводив каральний напад на Ел-Латамна, Тельбіса, Ер-Растан.

Отже, підтверджено, що екіпаж борту 16 причетний до бомбування мирних сирійських жителів та помірної опозиції, а його льотчики – військові злочинці.
Військовим очільникам РФ ми нагадуємо, що кожен військовий злочин, як в Сирії, так і на Донбасі, буде супроводжуватися асиметричною відповіддю з боку нашої міжнародної волонтерської групи.

Матеріал підготовлено міжнародною волонтерською групою InformNapalm і поширюється по ліцензії Creative Commons. Передрук чи будь-який інший спосіб поширення інформації вітається, просимо тільки вказувати джерело.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *