Лідер південно-осетинських сепаратистів занесений у “Чистилище”

Дружній ресурс – Центр “Миротворець“, з яким InformNapalm плідно співпрацює вже понад рік, продовжує заносити до бази даних “Чистилище” поплічників проросійських терористів, що воюють на Донбасі. Цього разу до “Чистилища” потрапив лідер південно-осетинських сепаратистів Леонід Тібілов.

У базі даних “Чистилище” Центру “Миротворець” записано:  Тібілов Леонід Харитонович – один з лідерів південно-осетинських (кударських) сепаратистів, маріонетка Кремля і так званий “президент” самопроголошеної “Південної Осетії” – Цхінвальського регіону Грузії, окупованого Російською Федерацією. Причетний до етнічної чистки в Цхінвальському регіоні в 90 роки минулого століття та під час російсько-грузинської війни у серпні 2008 року; етнічна чистка проводилася сепаратистами, російськими військовими та найманцями спільно. Протегує та заохочує місцевих південно-осетинських бойовиків, що масово беруть участь у бойових діях проти України на Донбасі з весни 2014 року.

У базі даних є деякі деталі біографії Л. Тібілова. Зокрема, його КДБ-шне минуле та робота на різних керівних посадах в “уряді” так званої Південної Осетії. А також те, що висунення та перемога Тібілова на т. зв. президентських виборах зумовлена підтримкою кремлівського куратора – помічника президента Російської Федерації В. Суркова. Хоч маріонетка Кремля Л. Тібілов слухняний служка, та слабкий “політик і адміністратор”. Нездатний приймати незалежні рішення, Л. Тілібов залежить від тих, хто підтримав та фінансував його “виборчу кампанію”. Це нинішні керівники “силових відомств” т. зв. ПО від “МВС” Лавоєв і від “зовнішньої розвідки” Ратикоєв, а також осетинський бізнесмен Маргієв, що живе в РФ. Вони займаються перерозподілом сфер впливу та корупційними схемами, в тому числі відмиванням грошей, що надходять із РФ для “відновлення ПО”, частина з яких у вигляді відкатів повертається в адміністрацію Путіна, частина осідає в кишенях лідерів південно-осетинських сепаратистів. Недавно Л. Тібілов придбав нову дорогу квартиру в Москві, сім’я “прем’єра” Кулумбегова взяла в свої руки лісопильний бізнес, а “керівник адміністрації президента” Чочієв промишляє продажем будматеріалів, виділених на відновлення житла, зруйнованого під час російської агресії в серпні 2008 року.

Леонід Тібілов відомий не одною заявою на підтримку донбаських сепаратистів. Він зустрічався з деякими лідерами терористичних організацій “ДНР/ЛНР”, які невизнана Південна Осетія “визнала” ще в минулому році. В одній з останніх заяв Л. Тібілов заявив про намір провести референдум про приєднання цього сепаратистського регіону до Російської Федерації й повідомив про це помічнику президента Росії Владиславу Суркову на зустрічі в Цхінвалі 19 жовтня.

Читайте статті за темою:

— «Президент Південної Осетії підписав указ про визнання незалежності ДНР та ЛНР»
— «Тібілов: Цхінвал підтримує ЛНР та ДНР у боротьбі за права й свободу»
— «Тібілов – участь добровольців з Південної Осетії в захисті прав та свобод народу “новоросії” викликає почуття гордості за їхню відвагу»

Нагадуємо, що кілька днів тому Центр “Миротворець” вніс у “Чистилище” лідера абхазьких сепаратистів Рауля Хаджимба. Очевидно, така ж доля чекає на інших сепартистів з окупованих Росією регіонів Грузії – Абхазії та Цхінвальського регіону, які стали поплічниками проросійських терористів.

 

 

(с) Матеріал до публікації підготовлено міжнародною волонтерською групою InformNapalm  на основі інформації дружнього прокту “Миротворець”. Передрук чи будь-який інший спосіб поширення інформації бажаний. Просимо тільки вказувати джерело. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *