Георгій ТукаВчора була чергова зустріч з освітянами. На цей раз – в Северодонецьку.Знову багато

Георгій Тука

Вчора була чергова зустріч з освітянами. На цей раз – в Северодонецьку.
Знову багато позитиву. В черговий раз пересвідчуюсь – людям потрібне спілкування з владою. Просте спілкування. Не дповіді, не звіти – спілкування!
Знову розмовляли про все: про освіту, про зарплати, про політику і про розвиток міста. Про війну і про мир, про медицину і про тарифи…

Одного разу "зірвав овації" залу!
Жінка задала дуже незвичне запитання:
– Що вас більше за все вразило приємно і що вас більше за все засмутило?
На першу частину я відповів, приблизно, так:
– Ми всі, громадяни України, в великій мірі живемо в своєму замкненому просторі. Ми мало мандруємо, ми не знаємо світ. Ми не знаємо своєї рідної держави, своєї України! Замкненим суспільством дуже легко маніпулювати. В будь-якій частині Украіни! Саме тому мерзоті і покидькам вдалось розповсюдити міф про "кровавих бандерівців", про "фашистів" і про "дядю Сема", який ночами не спить і все мріє про те, як йому "поработити вільний Донбас". З іншого боку, я, наприклад, був так само заангажований щодо "всі на Сході терористи" і "всі ненавидять Україну".
Коли ми відправляли дітей на канікули на Захід, в першу групу ми не могли назбирати необхідну кількість бажаючих – батьки боялись відпускати дітей до "кровожерливих фашистів-бандерівців". Погодились лише 9 родин з 35!!! Друга група вже була повністю укомплектована. З неї семеро дітей просили дозволити їм залишитись! На третій заїзд на 35 міст було 53 бажаючих. Діти, які повернулись, глузували зі своїх батьків/сусідів щодо "кривавих хлопчиків", "снігурів з синичками" та решти ідиотизму.
Зараз я можу так само глузувати з тих, хто мені розповідає про "гнілих східняків", які чекають секунди, аби свтромити ножа в мою спину"!
І тут люди почали плескати в долоні! Несподівано для мене…
Тобто, вони так само втомились від цих штампів!!!
https://www.facebook.com/george.tuka/posts/8404974127..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *