Меркель хоче добрих економічних відносин з Україною і Росією


Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що угода про вільну торгівлю України з Європейським Союзом не є скерована проти Росії, і що Берлін хоче мати добрі економічні відносини з обома країнами.
 
Угода про вільну торгівлю з ЄС стане чинною на початку наступного року, незважаючи на зусилля Росії відстрочити її.
 
«Угода про вільну торгівлю не скерована проти Росії», сказала Меркель на німецько-українській економічній конференції в п’ятницю у Берліні. – Навпаки, ми хочемо, щоб Україна мала добрі економічні відносини з Європейським Союзом, з Німеччиною , але також і з Росією».
 
Меркель заявила, що низькі зарплати і високо кваліфікована робоча сила в Україні показали, що це може бути добре місце вести бізнес і підкреслювала, щоб Україна продовжувала економічні реформи для боротьби з корупцією, що заохочуватиме німецькі фірми інвестувати там.
 
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що його країна вже почала бачити деякі позитивні явища в економіці останніми місяцями, але додав, що потрібна допомога Німеччини для запровадження реформ.
 
Меркель сказала, що Німеччина готова допомогти Україні на шляху до економічної стабільності і добробуту. Разом з Яценюком вона підписала Договір про німецько-українську палату торгівлі.
 
Німеччина є третім за важливістю торговельним партнером України після Росії і Китаю. У 2014 році взаємна торгівля досягла 5.2 мільярда євро (5.8 мільярда доларів).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *