Найгірша ситуація з виконанням закону про декомунізацію на Донеччині – у Вугледарі

Найгірша ситуація в сфері декомунізації на території Донецької області, контрольованій українською владою, склалася у Вугледарі.

Про це сьогодні, 23 жовтня, на засіданні колегії облдержадміністрації оголосив т.в.о. заступника голови Донецької ОДА Віктор Андрусів.

«Там навіть не склали список об’єктів, які підлягають перейменування та демонтажу, не відбулось жодних громадських слухань. По одному слуханню – в Новогродівці, Костянтинівці та Краматорську. Жодного даного питання не було винесено на сесії міськрад у Вугледарі, Димитрові, Красноармійську, Маріуполі. Для прикладу в Селидові відбулося 200 громадських слухань з приводу перейменування», – повідомив Віктор Андрусів.

За його словами, не краща ситуація в районах. «Найгірше у Першотравневому – одне громадське слухання, кількість питань, які розглядалися, – нуль, те саме у Володарському. То в принципі тенденція: збігаються міста і райони, де взагалі нічого не робиться», – зазначив він.

Віктор Андрусів нагадав, що з 21 листопада цього року право перейменовувати населені пункти та об’єкти топоніміки переходить до керівників місцевих органів.

«Ключове питання – потрібно з людьми спілкуватись з цього приводу. Я наголошую на необхідності організації громадських слухань. І хочу додати: варіанти, наприклад, сказати, що Димитрове – це на честь святого Дмитра, не спрацюють. Верховна Рада у підсумку все одно перейменує це місто, тому що є чіткий перелік прізвищ катів українського народу, чиї назви мають бути декомунізовані», – повідомив т.в.о. заступника голови Донецької ОДА.

Він також закликав працівників облдержадміністрації долучатися самим і анонсувати серед мешканців області культурні заходи, концерти, театральні гастролі, що організовуються за сприяння профільного міністерства і особисто очільника області Павла Жебрівського.  

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *