Погода в Москві й ультиматум Кремлю. Іл-20 у небі над Сирією: дані офіцера ОжгіБєсова

Поки в Москві йде дощ зі снігом, у Сирії випадають “опади” у вигляді російських ракет та бомб, що руйнують будинки мирних жителів та вбивають ні в чому не винних людей. Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm продовжує “зливати” інформацію про злочинні дії військовослужбовців ВКС РФ у Сирії. Російські ЗМІ та перші особи Кремля стверджують, що борються з терористами ІДІЛ, та насправді вони бомблять повстанців Вільної сирійської армії та мирних жителів, які хочуть вільно жити на своїй землі.  

Кожну нашу публікацію з персональними даними офіцерів ВКС РФ ми викладаємо в рамках асиметричної відповіді Кремлю за порушення перемир’я з боку терористів на Донбасі. За останні кілька днів об’єднані російсько-сепаратистські сили здійснили низку провокаційних обстрілів позицій українських військовиків з мінометів.
21 жовтня від отриманих ран, не прийшовши до свідомості, помер боєць української 24-ї окремої механізованої бригади Олександр Шолудько, який підірвався на розтяжці, поставленій ДРГ ворога в районі 29-го блокпосту на Луганщині.

Крім жертв на українському фронті, ми вшановуємо пам’ять загиблих і співчуваємо пораненим мирним жителям Сирії, тим, хто втратив рідний дім, усім жертвам російської військової агресії. 

Кілька днів тому спільнота InformNapalm почала отримувати листи від безпосередніх свідків бомбардувань у Сирії. Процитуємо один з листів: 

“Здрастуйте, шановна редакціє сайту InformNapalm! По-перше, щиро дякуємо вам за підтримку народу Сирії та розуміння ситуації. Ми всі зіштовхнулися з потужною машиною брехні й терору Росії проти вільних народів. Під враженням від вашої позиції щодо війни в Сирії, вважаємо за потрібне поділитися з вами посиланням на відео безпосередньо з місця подій. Будемо раді, якщо ви звернете увагу українців та тих росіян, які ще не втратили здатність самостійно і неупереджено мислити, на відео, що з’явилося в мережі 18 жовтня. Доступне за адресою https://youtu.be/pwviRbC2SGE .” Підпис: Мусульманин.

Перш ніж перейти до публікації персональних даних військового злочинця з ВКС РФ, просимо всіх уважно переглянути відео, яке нам надіслали. Особливістю цього відео є щирість та спокій, чоловік, що знімає відео, не намагається, як російські пропагандистські канали “LifeNews” чи “Росія 24”, нагнітати істерику чи перевищувати градус. Він показує правду про війну та думку перехожих.

Та у злочинах Кремля як в Україні, так і в Сирії винні не тільки військові очільники, але й кожен солдат чи офіцер особисто. Кожен повинен особисто відповідати і не ховатися за виправданням “наказ”. Винні в цьому й росіяни, з мовчазної згоди яких здійснюються підлі й цинічні військові злочини.
Під час проведення розвідки та аналізу відкритих джерел інформації, міжнародна волонтерська група InformNapalm добула дані про використання у військовій операції в Сирії літака радіоелектронної розвідки та РЕБ ВКС РФ – Іл-20 (по кодифікації НАТО: Coot«Лисуха»). Ми знайшли докладну інформацію про офіцера бойового управління авіацією, який засвітив дані про цей літак та про своє ймовірне перебування в Сирії.

“Ожгі бєсов” – таємниця криється в імені його…

Капітан Олександр Ожгібєсов (20.02.1988 року народження). Його прізвище може прозвучати як заклик волонтерам InformNapalm провести “обряд екзорцизму” для російських льотчиків та вищого військового командування Росії. Він служив у Хабаровську, отримав звання капітана ВКС РФ у липні 2015 року, випускник ЄВВАУЛ 2010 року.
Усі дані взяті із соціальних профілів Ожгібєсова.
Посилання на профіль у соцмережі та його архіви:

Блок не активних посилань:
https://vk.com/putinaleks
https://archive.is/zCh0t
https://archive.is/UMfiH
https://archive.is/BoSXv
https://archive.is/7ibq1
https://archive.is/aqas6
https://archive.is/Mzq0M
https://archive.is/oFaCg
https://archive.is/FlKNm
https://archive.is/MEnSd
https://archive.is/JdFLM
https://archive.is/5qh4H

Також у нас є всі дані та архіви профілю дружини Ожгібєсова, дані про посади та точне місце її роботи, а також інформація про місце проживання Олександра Ожгібєсова в Хабаровську. З етичних мотивів ми поки не будемо друкувати цю інформацію у відкритому доступі. Кожен має право на помилку і цей офіцер ще може виправитися і написати нам на поштову скриньку для зворотного зв’язку. Ми сподіваємося, що він відмовиться виконувати злочинні накази Кремля. Це не шантаж, а наші асиметричні заходи у відповідь на російську військову інтервенцію як в Україну, так і в Сирію. 

Далі публікуємо низку скріншотів із соціального профілю Ожгібєсова, спираючись на які ми зробили висновки про його участь у російській військовій операції в Сирії.

На фото гвинт і гондола двигуна Аі-20. Такі двигуни ставлять на Іл-20, на задньому плані видно літак F-16, припускаємо, що ВПС Туреччини.  Нагадуємо, що російські військові літаки неодноразово порушували турецький повітряний простір у зонах, прилеглих до місць нанесення ракетно-бомбових ударів по Сирії.

Впадає в око, що коки гвинтів пофарбовані у синій колір з білим обідком, аналогічно пофарбовані коки у Іл-20М, наприклад, наступного літака. В коментарях до фотографії згадується відрядження в Сирію.

Встановлено, що в Хабаровську на центральному аеродромі теж базувалися літаки Іл-20. Вони проходили капітально-відновний ремонт у Воронежі в 2009 р.

Про рід служби капітана Ожгібєсова  говорять і ці фотографії з його профілю:

Цікавий факт: у квітні 2015 року капітан Ожгібєсов дістав дозвіл на виїзд у закордонне відрядження:

 

На основі:

  • коментарів до оригінальної фотографії з борта Іл-20
  • відсутності активності Ожгібєсова в соцмережі після 1 жовтня 2015
  • роду служби

можна припустити, що Олександр Ожгібєсов нині перебуває у сирійському відрядженні як диспетчер та офіцер бойового управління авіацією.

Підтвердження участі літака типу Іл-20 у розвідувальних вильотах в Сирії знайшли й у інших джерелах.

RuAF Ilyushin spotted over #Idlib. pic.twitter.com/WPvuEvsLFJ

— Stork (@NorthernStork) October 6, 2015

 

Відео-доказ:

А також матеріал на російському телеканалі “Зірка” під назвою:
“Як бойовиків ІД сканують з повітря: літак-загадка Іл-20 у Сирії”

 

Матеріал підготував волонтер міжнародної групи InformNapalm у Сирії Аділь Аль-Алім

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *