Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Протягом минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, контрольних пунктів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

На лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями  прикордонними нарядами та українськими військовими польоти безпілотних літальних апаратів не фіксувалися.

Вздовж лінії розмежування у ході заходів направлених на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів за добу прикордонними нарядами і зведеними мобільними групами затримано 7 транспортних засобів.

Так, мобільною групою в районі н.п. Березове затримано автомобіль з тонною м’яса вартістю понад 30 тисяч гривень. Він прямував в об’їзд контрольного пункту «Новотроїцьке». Також в цьому районі прикордонний наряд затримав автомобіль з вантажем кави. Вартість товару, який везли на неконтрольовану територію становить 140 тисяч гривень. Крім того, правоохоронцями поблизу Новгородського та Кераміку були зупинені 3 автомобіля, що намагались оминути контрольний пункт «Георгіївка». Вони перевозили горілку та живі квіти майже на 85 тисяч гривень. Ще 2 транспортні засоби з продуктами харчування та тонною сиру зупинили в районі Красногорівки і Новоайдару. Сума оцінки даних товарів становить близько 100 тисяч гривень. Автомобілі також прямували на тимчасово неконтрольовану територію в об’їзд контрольних пунктів, що були на їх шляхах. Для прийняття правового рішення транспортні засоби передані представникам фіскальної служби та МВС.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 3 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Зокрема, транспортні засоби перевозили для жителів Донецької області 56 тонн продуктів харчування від спілки «Луч света».

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *