Timeline Photos


Людмила Діденко: «Область готова до опалювального сезону майже стовідсотково»

Про підготовку житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років йшлося на сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ за участю директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Людмила Діденко.
Вона відзначила, що це питання є одним з першочергових у роботі обласної влади. Ще в травні був розроблений план з організаційних заходів щодо підготовки ЖКГ до опалювального сезону, сформовані штаби по територіях області. На жаль, через постійні обстріли на лінії розмежування роботи не проводилися в плановому режимі.
Щоденні роботи з відновлення електро-, водо- та газопостачання призвели до дестабілізації об’єктів ЖКГ та ресурсного дисбалансу, що уповільнило підготовку соціальної сфери до зими.
Разом з тим, Людмила Діденко наголосила, що область готова до опалювального сезону майже на 100 %. На початок жовтня всі котельні були технічно готові, усі системи наповнені теплоносієм. Так, з 10 по 15 жовтня всі котельні теплоенергетики введені в дію, що дало змогу в першу чергу підключити до опалення 241 дитячий садочок, 280 шкіл та 65 лікарень.
На сьогоднішній день з 605 котельних запущено 578, що становить 96 %.
У зв’язку з ремонтними роботами, що тривають на об’єктах соціальної сфери, існують певні труднощі в с. Трьохізбенці (Новоайдарський район), Троїцькому, Новотшківці (Попаснянський район). Але до закінчення шкільних канікул ці роботи будуть завершені.
«Нажаль, через відсутність необхідного рівня тиску газу Сєвєродонецьку ТЕЦ нам вдалося запустити лише у ніч з 21 на 22 жовтня. Проблему вдалося вирішити завдяки особистому втручанню голови Луганської обласної держадміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Георгію Туці», – наголосила Людмила Діденко.
На сьогоднішній день теплоносій подано до 80 % житлового фонду області.
З метою виконання завдання Уряду України з економії природного газу в області 18 котельних переведені на альтернативні види палива. Це скоротить споживання природного газу на 2,5 млн м куб.
Також директор Департаменту зазначила, що підприємства водопровідно-каналізаційного господарства готові до роботи в опалювальний сезон на 100 %.
Невід’ємною частиною підготовки до зимового періоду є забезпечення оплати за спожиті енергоносії. На сьогоднішній день загальна заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики області за природний газ становить 245,7 млн грн, а рівень оплати за 2015 рік – 51 %. Головні боржники за використаний газ: КП «Лисичанськтеплосеть» – понад 97,6 млн грн (39,6 % від загальної заборгованості області), КП «Рубіжнетеплокомуненерго» – 38,9 млн грн та ГП «Сєвєродонецька ТЕЦ» – понад 35 млн грн.
Також у Лисичанську найбільша на Луганщині заборгованість за електроенергію – 86 % від загальної.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *