Президент Венеціанської Комісії про поправки до Конституції України: Ми не бачимо жодних ризиків…


Венеціанська комісія 23 жовтня дала не тільки позитивні висновки щодо поправок до Конституції в частині судової реформи, про що вчора багато писали у ЗМІ, але й підтримали зміни до Конституції в частині децентралізації.

Поправки до Конституції України в частині децентралізації абсолютно відповідають всім європейським нормам і жодним чином не призведуть до федералізації країни. Такою є остаточна позиція Венеціанської комісії, яку озвучив її президент Джанні Букіккіо.

Нагадаю, в липні Венеціанська комісія в цілому схвально оцінила зміни до Основного Закону в частині децентралізації, але надала кілька своїх поправок. Пізніше всі суттєві поправки Конституційною комісією були враховані і Венеційська комісія це визнала.

Тепер справа за нами самими. Ми маємо остаточно ухвалити зімни до Конституції і тим самим дати зелене світло багатьом необхідним для України реформами.

http://www.unian.ua/politics/1162022-prezident-venetsianskoji-komisiji-pro-popravki-do-konstitutsiji-ukrajini-mi-ne-bachimo-jodnih-rizikiv-federalizatsiji-krajini.html

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *