Голова Донецької ОДА назвав ситуацію з виборами в Красноармійську трагікомічною

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський пояснив, чому сьогодні, 25 жовтня, не було можливості розпочати голосування за кандидатів до місцевої влади в м. Красноармійськ.

«Ситуацію можна назвати трагікомічною. По-перше, тричі змінювався склад територіальної виборчої комісії. Надрукували бюлетені: з 12-ти партій, які беруть участь у виборах, у 10-ти назвах зробили помилки. В останній момент комісія прийняла рішення про передрук бюлетенів, надавши це право фізичній особі, яка навіть не змогла зробити кліше. Відбулося фактично тільки сканування», – повідомив очільник області.

За його словами, ці порушення стали підставою для оскарження їх у судовому порядку одним із кандидатів до міської ради Красноармійська.

«В законі чітко передбачено, що друк виборчої документації має право здійснювати тільки поліграфічне підприємство. Сьогодні о 4 ранку мені повідомили, що адміністративний суд прийняв рішення про заборону видачі надрукованих бюлетенів і про скасування рішення ТВК», – наголосив Павло Жебрівський.

Він повідомив, що ситуація з призначенням наступної дати голосування в Красноармійську аналогічна маріупольській. «Точно переконаний, що вибори в цих містах відбудуться в один день. Городяни мають право обрати свою владу», – наголосив голова Донецької ОДА.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *