Руслана після виступу у Торонто: Поєднання бандури і року — ідеальне

Співачка Руслана виступила у Торонто разом із Українською капелою бандуристів. Про свої враження вона розповіла у Facebook, повідомляє VIDIA.

Фото: з Facebook Руслани

«Щойно завершився наш виступ з Ukrainian Bandurist Chorus. У першому відділенні виступала Капела, у другому відділенні був мій сольний блок, а після цього ми разом виконали кілька народних пісень», — написала Руслана.

Співачка пише, що була вражена від співпраці із капелою бандуристів.

«Бандура – це унікальний інструмент. Я працювала з бандурою раніше, але по-справжньому відкрила цей інструмент лише сьогодні. Найбільше мене вразило, наскільки ідеально бандура поєдналася з рок-стилем. Напевно, сьогодні ми зробили певною мірою прорив. Принаймні для себе самих. Це можна порівняти з тим, коли вперше рок-група зазвучала з оркестром. Можливо, саме це свого часу відчували Deep Purple чи Led Zeppelin. Поєднання бандури і рок-групи – це справді унікально і з цим треба щось робити, це треба розвивати», — зазначила Руслана.

Фото: з Facebook Руслани

«Ми просто закопуємо золото — маємо надзвичайну хорову культуру, але, на жаль, не цінуємо цього, — додала вона. — Ці чоловічі голоси без перебільшення звучать на рівні з григоріанським хоралом. Так само як світ захоплює григоріанський хорал, так само сьогодні публіку захоплювала Капела українських бандуристів. Тепер я розумію, що мені бандура подобається не тоді, коли вона грає одна, а тоді, коли їх 40-45. Це такий магічний звук, який неможливо описати словами, – українські автентичні інструменти мають магію».

Нагадаємо, Руслана закликала діаспору народжувати більше дітей.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *