Жебрівський озвучив варіанти дати проведення виборів у Маріуполі

Наступна дата проведення місцевих виборів у Маріуполі залежить від рішень, які приймуть Центральна виборча комісія та Верховна Рада України. Про це сьогодні на прес-конференції в Маріуполі повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

«Можна перенести вибори на 15 листопада 2015 року, коли буде другий тур. Це означає не скасування, а перенесення дати. Будуть ті ж самі кандидати, ті ж політичні сили, які вже балотуються. Долю надрукованих бюлетенів має вирішити ЦВК.

Також, згідно правової норми, протягом 10 днів ЦВК може визнати вибори у Маріуполі такими, що не відбулися. Тоді від дня оголошення закон надає 60 днів для призначення нових виборів, тобто десь на початок січня. Надруковані бюлетені мають бути однозначно анульовані. Це дві дати, які я можу назвати. Яку позицію займе Верховна Рада, важко судити, м’яч сьогодні на полі законодавця», – зазначив очільник Донецької області.

Павло Жебрівський згадав, як півтора місяці тому заявляв, що проведення виборів у прифронтовій зоні, в тому числі в Маріуполі, варто відтермінувати через нестабільність суспільних настроїв.

«Але сьогодні у зв’язку з тим, що відбулося, чітко заявляю: вибори обов’язково мають відбутися в найкоротші терміни. Маріупольська громада довела, що вона піднімається з колін, що вона може і має право на самостійне обрання влади для свого міста. І тому обласна військово-цивільна адміністрація зробить усе від неї залежне, щоб вибори у Маріуполі відбулись у відповідності з законом», – наголосив голова Донецької ОДА.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *