За втручання органів прокуратури з комерційного підприємства стягнуто понад 22 млн грн державних коштів за невиконані підрядні роботи

Реалізуючи конституційну функцію представництва громадян та держави в суді, Слов’янська міжрайонна прокуратура звернулася з позовом до суду про стягнення на користь Управління житлово-комунального господарства Слов’янської міської ради Донецької області з комерційного підприємства понад 22,2 млн грн коштів попередньої оплати за договором про закупівлю робіт за державні кошти.

Встановлено, що товариство, з яким укладено договір, взяті на себе зобов’язання з виконання робіт по реконструкції системи водопостачання з впровадженням передових технологій з очищення води у м. Слов’янськ не виконало, та, у порушення умов договору, суму коштів попередньої оплати замовнику не повернуло.

Вказані обставини стали підставою для звернення прокурора до суду.

Проте, судами першої та апеляційної інстанції у задоволенні позову відмовлено.

Вищий господарський суд України, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, задовольнив касаційну скаргу прокуратури міста Києва та скасував попередні незаконні судові рішення і прийняв нове, яким стягнув з товариства 22,2 млн грн.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *