Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський прокоментував ситуацію на обласних КПВВ

Досить тривожна ситуація склалася на пунктах пропуску в Донецькій області. За останній тиждень кількість людей, які хочуть перетнути лінію розмежування, збільшилася на 70%. 26 жовтня на КПВВ «Новотроїцьке» на в’їзд і виїзд оформили більше 10 тисяч осіб, на КПВВ «Зайцеве» – близько 7 тисяч. У літній період, коли світлий час доби був довший, контролери пропускали від 3 до 5 тисяч.

Ситуація має кілька пояснень. Люди їздять додому за теплими речами, також у школярів почалися канікули. Крім того, напередодні виборів хтось пустив чутку, що на цей період не пропускатимуть на неокуповану територію України. Здійнявся ажіотаж, який співпав з ротацією прикордонників. Попередні хлопці за три місяці набили руку і працювали швидше.

Треба також враховувати, що на донецьких пунктах пропуску оформлюють і луганчан. Сьогодні відкрили піший перехід через Станицю Луганську, але це суттєво не вплинуло на ситуацію.

Донецька обласна військово-цивільна адміністрація не сидить, склавши руки. На КПВВ «Новотроїцьке» ми збільшили до 29 кількість контрольних пар, до 9 постів у «Зайцевому». Це максимально, що можна зробити. Регіональне керівництво прикордонної служби кожного дня спільно з Координаційним центром працюють на місцях перетину лінії розмежування.

Також мною направлено листа до Антитерористичного центру та штабу АТО про необхідність відкриття ще одного КПВВ поблизу Курахового. Вже заручився підтримкою благодійників, які допоможуть з облаштуванням пункту. Домовляємося, щоби з регіонального прикордонного управління перекинули додаткові сили і засоби, свої кадри підтягнула фіскальна служба. Думаю, найближчим часом іще один КПВВ запрацює.

Додатково вивчаємо пропускні можливості Костянтинівки.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *