Республіка Молдова продовжує безкоштовно оздоровлювати дітей Донецької області

Завдяки допомозі Уряду Республіки Молдова наші діти знову отримали можливість відпочити та оздоровитися у Центрі реабілітації для дітей «Сергіївка» Республіки Молдова, який розташований у Одеській області.  

З 25 жовтня 2015 року в Центрі проходить оздоровча зміна, участь у якій беруть 15 дітей віком від 7 до 14 років з  Димитрова, Маріуполя, Дружківки,  Добропілля та Слов’янська. Діти-інваліди та діти, які перебувають на диспансерному обліку в медичних установах протягом 18 днів отримають висококваліфіковані  послуги з оздоровлення та лікування у сучасному комплексі. Крім того, у центрі проводяться різноманітні масові заходи, які сприяють творчому розвитку дітей. Всіх бажаючих вчать різним ремеслам – бісероплетінню, малюванню та співу. Також є танцювальний гурток, спортивні секції та гуртки для інтелектуалів.

Нагадуємо, що Центр реабілітації спеціалізується на пульмонології, кардіології, гастрології та лікуванні нейромоторних порушень. Основні лікувальні фактори санаторію – вода і цілюща грязь Шаболатського лиману, степове повітря, мінеральна вода Сергіївська. Дитячий центр має величезну паркову територію площею 17 га,  крім того є відкритий басейн з підігрівом, ігрові майданчики, кінозал на 320 місць, бібліотека, танцмайданчик тощо.

З початку року у Сергіївці оздоровилися 80 дітей Донецької області.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *