Зрив виборів в Маріуполі розслідує міліція

За фактом зриву процесу голосування 25 жовтня у Маріуполі слідчим управлінням ГУМВС області відкрите кримінальне провадження

Про це повідомляє прес-служба МВС у Донецькій області. Правоохоронцями розпочато перевірку подій, які відбувались у м. Маріуполі та призвели до зриву виборчого процесу.

«Відомо, що 25 жовтня 2015 року через відсутність бюлетенів для голосування не змогли розпочати свою роботу 205 виборчих дільниць Маріуполя, через що жителі міста були позбавлені права взяти участь у місцевих виборах», — зазначається у повідомленні. Покарання винним визначено державою у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

Нагадаємо, що вибори 25 жовтня були визнані такими, що не відбулись, в Маріуполі, Красноармійську та Сватові. Сьогодні рада коаліції повинна була домовиться про нову дату виборів в Маріуполі та Красноармійську, проте рішення не було прийнято.

Пізніше сьогодні на брифінгу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський сказав, що Верховна Рада України повинна прийняти рішення про проведення виборів в Маріуполі й Красноармійську. Він уточнив, що комісія готова взяти участь у вирішенні питання щодо друкування бюлетенів для проведення місцевих виборів в Маріуполі та Красноармійську. За його словами, ЦВК, тільки отримавши законні повноваження від парламенту, зможе замовити необхідну кількість бюлетенів і навіть зможе доставити їх у відповідні виборчі комісії.Також у ВРУ зареєстровано проект постанови про забезпечення конституційних виборчих прав виборців міст Маріуполя та Красноармійська. Ініціатором такого проекту постанови є народний депутат України, позафракційний Сергій Тарута. Однак поки тексту документа на офіційному сайті парламенту ще немає.

У Донецькій області частина виборчих комісій планували до кінця дня завершити роботу над підсумковими протоколами. Про це повідомляли спостерігачі Донецької обласної організації Комітету виборців України (КВУ) та громадської організації «Опора». Так, у ТВК Новоселківського району о 21:00 відбудеться засідання, на якому планують затвердити протокол про підсумки голосування. Раніше повідомлялося про те, що в Донецькій області відкрито 10 кримінальних виробництв щодо порушень в ході місцевих виборів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *