ЗМІ: сім’я солдата, загиблого в Сирії, вимагає повторного розтину

Вашингтон – Батьки перший російського солдата, який загинув у Сирії, вимагають провести повторний розтин, повідомила в середу «Нова газета».

Раніше батьки Вадима Костенка засумнівалися у версії військових, що їх 19-річний син повісився.

У вівторок тіло Костенка було доставлено батькам. Він став першим російським військовослужбовцям за місячну історію військово-повітряної кампанії в Сирії, смерть якого була підтверджена офіційно.

Міністерство оборони стверджує, що він наклав на себе руки через проблеми в особистих відносинах з незаміжньою дівчиною.

«Нова газета» повідомила в середу, коли планувалося поховати покійного, що тіло Вадима було в жахливому стані.

Видання наводить слова дядька Костенка, який сказав, що у нього була зламана щелепа і шия, а також пробита голова, і що він «розрізаний весь до пупа».

Міноборони стверджує, що Костенко покінчив із собою, але його родина не вірить у цю версію.

«Військовослужбовець-контрактник, який проходив службу на авіабазі "Хмеймім" як технічний спеціаліст, покінчив із собою під час відпочинку після чергування», – цитує «Інтерфакс» повідомлення прес-служби міністерства.

У повідомленні далі говориться, що, за попередніми даними, отриманими «у тому числі на основі аналізу смс-повідомлень у його телефоні, причиною загибелі військовослужбовця-контрактника став розлад в особистих відносинах з дівчиною».

Але батько Вадима, Олександр Костенко, заявив Reuters, що не вірить у цю версію: «Сказали нам, що повісився через дівчину, але такого не може бути. Він би такого ніколи не зробив. Я знаю свого сина прекрасно».

Батьки Вадима кажуть, що розмовляли з сином у суботу, і що в нього був гарний настрій. «У житті я цьому не повірю, – сказала мати Вадима, Світлана Костенко. – Кожен день півгодини на день ми розмовляли. Веселий був, задоволений, сміявся».

Про смерть Вадима Костенка першою повідомила некомерційна група Conflict Intelligence Team, яка шукає в соціальних мережах свідоцтва російської військової активності в Сирії і Україні.

У соціальній мережі «ВКонтакте» група виявила повідомлення з виразами співчуття з приводу загибелі Костенка. Група зазначає, що повідомлення про загибель російських військовослужбовців з’являлися вже не раз, але це перше, що може бути підтверджене.
 
У травні цього року президент Росії Володимир Путін розпорядився, що всі випадки смертей серед військових будуть вважатися державною таємницею не лише під час збройних дій, але також у час миру.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *