Перші спецназівці НАБУ готові до роботи з детективами – А.Новак

Перші працівники Управління спеціальних операцій зараз проходять інтенсивні тренування та готові одразу після обрання Антикорупційного прокурора та формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури приступити до виконання покладених на них завдань. Про це повідомив заступник директора Національного антикорупційного бюро України Анатолій Новак.

«З наявної кількості співробітників ми вже можемо сформувати бойові групи, що здатні виконувати обов’язки, покладені на Управління спеціальних операцій», – заявив він.

За словами А.Новака, першочергове завдання – вивести людей на приблизно однаковий рівень фізичної підготовки, зробити з них команду, яка зможе виконувати спеціальні завдання.

«Процес навчання-тренування відбуватиметься за напрямками: загальна та спеціальна фізична підготовка, в тому числі рукопашний бій, вогнева підготовка, спеціально-інженерна, військово-медична, тактична підготовка тощо», – пояснив заступник директора Бюро.

В свою чергу Олександр Гартвіч, перший віце-президент Національної федерації рукопашного бою України, на базі якої працівники Управління спецоперацій НАБУ проходять підготовку, додав, що рукопашний бій є основою підготовки працівників усіх правоохоронних органів та Міністерства оборони.

«Національна федерація рукопашного бою більше 20 років займається підготовкою та підвищенням кваліфікації спеціалістів. Ми віримо в те, що у працівників Бюро все вдасться», – наголосив О.Гартвіч.

Нагадуємо, на Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України покладаються функції проведення спеціальних заходів по затриманню злочинців, охорони учасників кримінального судочинства та працівників Бюро. Серед людей, які пройшли конкурс, – майстри спорту зі стрільби, самбо, дзюдо, боротьби, боксу, кікбоксингу, багатоборства тілоохоронців. Загалом до Управління вже набрали 34 працівники. В цілому їх чисельність може сягнути 90 осіб. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *