Timeline Photos


Єлизавета Пушко-Цибуляк: «Ми розробимо чіткий та зрозумілий алгоритм відрахування збитків в агропромисловому комплексі області»

На засіданні колегії облдержадміністрації під час розгляду питання щодо стану справ в агропромисловому комплексі області та перспектив його розвитку перший заступник голови ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк подякувала аграріям області за їх сумлінну працю, за те, що, незважаючи на складні умови сьогодення, вони втричі збільшили надходження до бюджетів. Першочерговим завданням Департаменту агропромислового розвитку ОДА є розв’язання проблеми існуючих збитків аграріїв області. Тому разом із керівництвом районів вони мають підрахувати та врахувати всі збитки, не забути жодного сільгоспвиробника.
«Ми розробимо чіткий та зрозумілий алгоритм відрахування збитків в агропромисловому комплексі області. А вже готовий план дій буде узгоджено з Урядом України», – підкреслила Єлизавета Пушко-Цибуляк.
Також вона дала доручення директору Департаменту агропромислового розвитку ОДА Григорію Кравченку доопрацювати програму розвитку АПК області з урахуванням специфіки регіону в умовах проведення АТО, а спільно з районами розробити пропозиції щодо підтримки галузі тваринництва області, що вкрай важливо.
«Усі наші зусилля будуть спрямовані на вирішення найважливіших проблем не тільки в аграрному секторі, а й в інших галузях економіки області: залучення інвестицій, відшкодування збитків та пошук ринків збуту не тільки в Україні, але й за її межами. Ми будемо створювати режим найбільшого сприяння нашим аграріям. У першу чергу – змінити податкову політику для нашого регіону, що є зоною ризикованого землеробства. А скасування відповідного оподаткування для аграріїв не можна допустити», – наголосила Єлизаета Пушко-Цибуляк. Також перший заступник голови ОДА закликала до координації дій місцевої влади та сільгоспвиробників для подолання багатьох проблем.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *