До Сирії прибуде підрозділ американських сил спеціального призначення


Військовослужбовці американських сил спеціального призначення

Американські офіційні особи повідомили, що до Сирії буде надіслано невелику групу американських сухопутних військ. Американсські військовослужбовці «служитимутиь порадами і допомагатимуть» опозиційним угрупованням. У попередніх повідомленнях говориться, що метою сил спеціального призначення є боротьба з екстремістським угрупованням «Ісламська держава».
 
Високопоставлений представник американської адміністрації заявив у п’ятницю, що президент Обама дав дозвіл надіслати до північного регіону Сирії невеликий загін сил спеціального призначення – менше 50 військовослужбовців.
 
Ці сили координуватимуть дії місцевих частин і приєднаються до коаліційних зусиль у боротьбі з «Ісламською державою». Це перший раз американські сухопутні сили будуть офіційно надіслані до Сирії для виконання рейду або конкретного завдання.
 
Репортерам у Білому домі повідомлено, що Обама також схвалив наради з іракськими лідерами для встановлення сил спеціального призначення, щоб збільшити зусилля для послаблення та знищення лідерів і мереж ІДІЛ.
 
У рамках нових заходів президент також доручив розташувати на базі НАТО Інджирлик у Туреччині додаткові літаки А-10 та F-15.
 
Високопоставлений службовець адміністрації Обами заявив, що після ознайомлення з дотеперішніми заходами проти ІДІЛ, США посилюють боротьбу з екстремістами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *