КВУ виявив “зникнення” 20 тисяч голосів на виборах в ОдесіУ протоколі Одеської міської виборчої

КВУ виявив "зникнення" 20 тисяч голосів на виборах в Одесі
У протоколі Одеської міської виборчої комісії знайшли кричущу помилку при підбитті підсумків на виборах депутатів міськради та міського голови.

Помилку виявила керівник аналітичного відділу Одеської обласної організації Комітету виборців України Анастасія Матвієнко, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу Одеського обласного Комітету виборців України.

Голова облКВУ Анатолій Бойко розповів агенції подробиці інциденту: "Через виявлену експертом Одеського облКВУ помилку у протоколі Одеської міської виборчої комісії сьогодні, 30 жовтня, члени ТВК змушені були перевіряти свій протокол про встановлення результатів виборів до міськради та міського голови. Зроблено це після того, як були визнані обраними депутати Одеської міської ради, а також проведена перша сесія Одеської міськради 7 скликання".

"Офіційні дані Одеського міськвиборчкому такі: кількість громадян, внесених до списків виборців, згідно з протоколом про встановлення результатів з виборів Одеського міського голови – 709443. Кількість виборців, внесених до списків, згідно з протоколом про встановлення результатів по виборах Одеської міської ради – 728744", – уточнив Бойко.

Після перевірки, спричиненої повідомленням КВУ, помилку у 20 тисяч виборців виявили у протоколі про підсумки виборів до міської ради по багатомандатному округу в межах Приморського одномандатного округу №47. У графі протоколу щодо кількості виборців виявлено зайву "двійку".

У повідомленні зазначено, що Одеська міська виборча комісія досі не склала протоколи про підсумки виборів до обласної ради в межах територіальних виборчих округів, розташованих у місті. Анатолій Бойко каже, що за процедурою підбиття підсумків виборів, міськвиборчком має спершу підбити підсумки по виборах до облради, після цього приступити до встановлення результатів на виборах міського голови, і насамкінець – визначати переможців серед кандидатів у депутати Одеської міської ради.

За його словами, виявлена експертом кричуща помилка сталася внаслідок некомпетентності міської виборчої комісії, та через через те, що міськвиборчком, вочевидь, "дуже поспішав "коронувати" Геннадія Труханова. Тепер доведеться "неправильний" протокол переробити, для чого доведеться спершу проводити засідання Приморської ТВК, а згодом – Одеської ТВК".

Окрім того, "неправильний" протокол, що послужив юридичною базою для проведення першої сесії міськради 7 скликання, може стати правовою підставою для оскарження відповідної постанови Одеського міськвиборчкому про обрання депутатів та мера Одеси, підсумував експерт КВУ.

Нагадаємо, сьогодні ж стало відомо, що одеський суд відмовив Боровику у перерахунку голосів.
http://www.5.ua/Mistsevi-vybory2015/KVU-vyiavyv-znykn..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *