Обвинувальний акт щодо колишнього прокурора з Миколаєва направлено до суду

30 жовтня 2015 року слідчі та прокурори підрозділів з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури Генеральної прокуратури України завершили слідство у черговому провадженні та направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього прокурора прокуратури Заводського району міста Миколаєва.

Досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів для звинувачення колишнього прокурорського працівника у тому, що він упродовж серпня-вересня 2015 року вимагав та одержав від місцевого жителя неправомірну вигоду в сумі 10 тис грн за обрання запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, а також за виконання у подальшому дій, спрямованих на призначення міри покарання, не пов’язаної з позбавленням волі.

Слідство проведено оперативно у межах 2 місячного строку.

Нагадаємо, що нещодавно тим же підрозділом Генеральної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього прокурора прокуратури Київської області, який обвинувачується у наркоторгівлі та торгівлі підробленою валютою.

Довідково:  санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *