Ще п’ятеро українських бійців поїхали на лікування в Угорщину

В Угорщині розпочали лікування п’ятеро українських військовослужбовців, поранених під час конфлікту на сході України, передає Голос Карпат.

Фото: goloskarpat.info

Четверо вояків – закарпатці, один – з Бердичева Житомирської області. Вони були поранені під час військової операції поблизу Дебальцевого. Усі бійці раніше проходили лікування в Мукачівському військовому госпіталі.

«Ми безмежно щасливі, що нам таки вдалося відправити наших захисників на лікування до Угорщини. На пункті пропуску “Лужанка-Берегшурань” хлопців зустріли угорські медики, поїхали до Будапешта двома “швидкими”. Учора ввечері хлопці прибули у військовий шпиталь Будапешта. Кажуть, зустріли тепло, умови чудові. Тут їх вже відвідали волонтери, студенти з України, що навчаються в Угорщині», – розповіли волонтери Мукачівського військового шпиталю Оксана Ремінець та Наталія Гарапко.

У проекті реабілітації українських бійців беруть участь міністерства оборони України й Угорщини і громадські й волонтерські організації. Раніше цього року Угорщина прийняла на лікування та реабілітацію 15 українських бійців.

Нагадаємо, нещодавно за допомогу пораненим українським бійцям литовця Рамунаса Серпатаускаса нагородили відзнакою «Захисника Вітчизни».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *