Дев’ять на одинадцять. Як міняли полоненихОдинадцять бойовіків були обміняні на дев’ять українців 29 жовтня

Дев'ять на одинадцять. Як міняли полонених

Одинадцять бойовіків були обміняні на дев'ять українців 29 жовтня у Щасті Луганської області. Серед дев'яти звільнених один цівільний. За повідомленням журналістів Громадське.СХІД, вперше до обміну був залучений Міжнародний комітет Червоного Хреста, який працює з обох боків лінії розмежування. Обмін відбувся без прецедентів, хоча були деякі розбіжності у списках полонених.

Загалом стан звільнених задовільний, хоча Карат Мухамедов (цівільний) потребує невідкладної медичної допомоги. У полоні, за офіційними даними, перебувають 139 осіб, 58 з них – цівільні. Ще 778 вважаються зниклими без вісті.

Серед звільнених військовослужбовців – Олександр Михайлюк, «кіборг», боєць 90 ОАЕМб з позивним «Снайпер». Він потрапив у полон під час боїв за Донецький аеропорт. Був одним із останніх захістників ДАП. Перебував у полоні більше дев'яти місяців.

«Нас підірвали. Три тони тротилу, можете собі уявити? З підвала підірвали, і три поверхи повністю злетіли у повітря, а потів вниз. Аптечок немає, все засипало. Відкриті переломи у пацанів. В мене одного залишився автомат, хловці були без зброї. Я вночі один тримав сектор. Залишилися заради хлопців. У мене друг «Хімік». Я йому обіцяв, що все буде нормально, я його витягну. Але він не вижив. А потім ми їх діставали. Сказали нам, будете діставати своїх. Ми ж два тижні тоді взимку їздили, я опізнавав своїх пацанів», – розповідає Олександр Михайлюк про бій за аеропорт.
«Після того, як взяли у полон, через пару днів, нас містом возили, на площу, кидали камінням. На коліна ставили, кричали», – згадує «кіборг» про полон.
/Громадське.СХІД

http://www.hromadske.tv/society/5634ba6e69be6/5:542:12
5:542:12

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *