ГПУ спільно з СБУ провадять широкомасштабну спецоперацію по ліквідації злочинної організації

Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України продовжує боротьбу з організованою злочинністю та корупцією.
Про це в суботу, 31 жовтня, під час спільної заяви Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України щодо подій у м.Дніпропетровську повідомили прокурор ГПУ Владислав Куценко та спікер СБУ Олена Гітлянська.

Владислав Куценко повідомив, що наразі Генеральною прокуратурою спільно зі Службою безпеки України у містах Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Херсоні, Черкасах та інших регіонах держави під час розслідування кримінального провадження здійснюється заздалегідь спланована широкомасштабна спецоперація, спрямована на виявлення, документування та ліквідацію особливо небезпечної злочинної організації, у ході якої відповідно до вимог закону вживаються процесуальні дії щодо встановлення та затримання її учасників.

Досудове розслідування провадиться за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) Кримінального кодексу України, а також інших особливо тяжких та тяжких злочинів.

Олена Гітлянська зазначила, що одним з епізодів злочинної діяльності цього особливо небезпечного угруповання є розкрадання понад 40 млн. гривень, призначених для допомоги бійцям АТО у боротьбі із терористичними угрупованнями на сході нашої країни.

У зазначеній спецоперації задіяно 65 слідчих Генеральної прокуратури України та понад 500 співробітників Служби безпеки України.

«Операція ще триває, продовжуються обшуки та затримання», – додала вона.

«Для правоохоронців зараз не важлива жодна політична складова, ми діємо виключно на основі фактів. Хто буде порушувати закон – буде нести відповідальність. Головне завдання для нас – боротьба з організованою злочинністю та корупцією», – підсумував Владислав Куценко.

Під час спецоперації відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України затриманий Геннадій Корбан та низка інших підозрюваних.

Досудове розслідування триває. Про його хід та результати буде повідомлено найближчим часом.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *