Голландців підготують до референдуму – діаспора створила сайт про Україну

Українці Нідерландів запустили інформаційний сайт у Голландії у зв’язку з референдумом щодо Угоди про асоціацію з Україною, який відбудеться 6 квітня наступного року.

На сайті вони дають пояснення про ситуацію в Україні в цілому і щодо значення Угоди про асоціацію зокрема. Про це VIDIA  повідомили автори проекту.

«Таким чином українці Нідерландів намагаються чинити опір неповній і часто неточній кампанії, організованій GEENPEIL — популістською неофіційною політичною силою, яка агітувала й збирала підписи на проведення референдуму», — зазначили засновники сайту.

«Голландські ЗМІ жваво відгукнулись на пропозицію висвітлити позицію української громади з приводу скандального референдуму і вже впродовж кількох годин після звернення статті про це з’явились практично в усіх провідних онлайн медіа», — йдеться у повідолменні.

Як відомо, у Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. Варто зазначити, що навіть у разі, якщо референдум буде організований і більшість громадян проголосують проти ратифікації документа, це не матиме обов’язкового характеру. Влада країни зможе лишити своє рішення в силі.

Виборча Рада Нідерландів 29 жовтня визначила 6 квітня датою проведення референдуму про асоціацію Україна-ЄС.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *