ДСНС України щодо пожежі на складі Міністерства Оборони України у м. Сватове Луганської області

ДСНС України

щодо пожежі на складі Міністерства Оборони України
у м. Сватове Луганської області
станом на 17.00 год. 2 листопада 2015 року

Станом на 17 годину робота об’єктів життєзабезпечення (енерго, газо та водопостачання) у місті Сватове та прилеглих населених пунктів відновлена повністю
На території складу о 14 год. зафіксовано поодинокий вибух. О 14 год. 15 хв. залучено 1 пожежний танк Міноборони. Від ДСНС на місці працює
4 автоцистерни для заправки пожежного танку водою з пожежного потягу.
Продовжують функціонувати три пункти обігріву для життєзабезпечення місцевого населеня та особового складу залучених підрозділів. На теперішній час на пункти обігріву ДСНС звернулися за допомогою 915 чоловік .
Підрозділами Мобільного рятувального центру ДСНС України
2 листопада у двох будинках, були розібрані часткові руйнування між четвертим та п’ятим поверхом та зруйнований шифер на даху. Також надано первинну медичну допомогу місцевій жительці ( були зроблені уколи через високий тиск) та передано лікарям швидкої медичної допомоги.
Піротехнічними групами ДСНС України (14 піротехнічними розрахунками загальною кількістю 75 чол. та 27 од. техніки) обстеженно 14 секторів на предмет виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Продовжуються роботи з обстеження останнього сектору ( № 7 ), на наявність вибухонебезпечних предметів. Роботи ускладнюються тим, що цей сектор знаходиться в зоні осередку вибуху.
Підготовлено план розподілу зон відповідальності щодо обстеження території на наявність ВНП між Міноборони та ДСНС. Територію радіусом
600 м від епіцентру вибуху планується закріпити за Міністерством оборони, територія радіусом 3 тис. м. буде закріплена за ДСНС. Решта території буде обстежуватись піротехнічними підрозділами ДСНС за зверненнями громадян, підприємст та організацій.
З початку виконання робіт, оперативним штабом від місцевого населення отримано 234 заявки щодо виявлення вибухонебезпечних предметів, з яких виконано 210.
Внаслідок вибухів загинуло чотири особи (3 військових та
1 цивільний) та постраждало 16 чол. (12 військових та 4 цивільних).
На місці події працює оперативна група ДСНС .

https://www.facebook.com/MNS.GOV.UA/posts/10930459607..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *