ООН осудила екстремістів з угруповання аль-Шабаб за атаку на готель у Могадишо


Готель Sahafi у Могадишо

Рада Безпеки ООН осудила сомалійське екстремістське угруповання аль-Шабаб за атаку в неділю на готель у Могадишо, в результаті чого загинуло щонайменше 12 людей. Серед загиблих власник готелю, військовий командувач і два законодавці.
 
Рада Безпеки високо оцінила реакцію сомалійської армії, яка застрелила всіх нападників, і підкреслила, що «тероризм у всіх його формах і проявах» – це одна з найсерйозніших загроз глобальному миру.
 
«Члени Ради Безпеки підкреслили свою рішучість підтримувати перехід Сомалі до більшого миру і стабільності. Вони підкреслили, що ні ця, ні інша терористична атака не зменшить цієї рішучості».
 
Органи влади заявили, що екстремісти підірвали замінований автомобіль при вході до готелю Sahafi, а тоді атакували об’єкт, який популярний серед державних службовців і представників ділових кіл. Міністр безпеки Сомалі Абдірізак Омар Мохамед заявив «Голосу Америки», що нападники були у формах бурундійської армії, які вони захопили під час кривавої атаки на базу бурундійської армії в Ліго у червні цього року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *