Росія: підтримка Сирії Росією не означає, що Асад мусить залишитися на посаді


Башар аль-Асад і Володимир Путін

Росія є одним з найбільш відданих союзників президента Башара аль-Асада, але високопоставлена російська офіційна особа заявила, що політика Москви не залежить, у принципі, від того, чи він залишиться при владі.
 
«Ми ніколи не сказали, що залишення Асада на посалді – це принциповий аспект» російської політики щодо Сирії, сказала у вівторок радіостанції «Ехо Москви».представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова
 
Проте вона також рішуче виступила проти ідеї зміни уряду – вимоги багатьох опозиційних угруповань, які борються з урядом Асада протягом понад трьох років – як відповідь на сирійську кризу.
 
Зміна уряду в Сирії в цей час, сказала Захарова, може стати «регіональною катастрофою», що може лише погіршити наслідки громадянської війни. В ході громадянської війни в Сирії загинуло понад 200 тисяч людей, а мільйони були змушені залишити свої домівки як біженці.
 
Інформаційне агентство ТАСС заявило, що представниця Міністерства закордонних справ остерегла, що Сирія може стати глобальною катастрофою».
 
«Долю президента повинен вирішити сирійський народ», – заявила вона радіостанції «Ехо Москви».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *