Бійців АТО зобов’язали проходити безоплатну психологічну реабілітацію

Верховна Рада прийняла закон, яким зобов’язала військовослужбовців проходити психологічну реабілітацію після виконання завдань у бойових умовах. Про це йдеться на сайті Парламенту, інформує VIDIA.

У тексті закону зазначається, що бійці «в обов’язковому порядку повинні пройти безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад».

За статистикою, 98% військовослужбовців, які виконували бойові завдання, потребують кваліфікованої допомоги через вплив бойових стрес-факторів.

«Розлади у бійців характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, апатією, низькою працездатністю, загостренням та розвитком хронічних захворювань, інсультами, інфарктами, зростанням алкоголізму, наркоманії, асоціальною поведінкою, підвищенням ймовірності суїцидів, скороченням тривалості життя тощо», – наголошують ініціатори закону в пояснювальній записці.

До цього командир військової частини не мав права направити на психологічну реабілітацію підлеглого бійця. Лише, якщо військовий сам влаштується в реабілітаційний центр під час власної відпустки та за свої гроші.

За прийняття закону проголосували 238 депутатів.

Нагадаємо, директор гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців очолить львівську Школу реабілітаційної медицини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *