Coldplay розповіли про свій “останній” альбом

Coldplay розповіли про свій “останній” альбом

  • 6 листопада 2015


Warner Music

Повна голова мрій – так можна перекласти назву нового альбому Coldplay – A Head Full Of Dreams

Coldplay оголосили, що їхній сьомий альбом, який матиме назву A Head Full of Dreams, вийде 4 грудня.

Раніше фронтмен гурту Крис Мартін натякав, що цей альбом може стати останнім, назвавши його “завершенням”.

Перший сингл з нового альбому – оптимістична композиція Adventure Of A Lifetime – у п’ятницю дебютував в ефірі музичних радіостанцій BBC – Radio 1 і Radio 2.

В ранковій програмі Ніка Ґримшо учасники гурту також натякали на те, що можуть стати хедлайнерами музичного фестивалю в Гластонбері, виступити на головній сцені фестивалю, який проходить в останні вихідні червня.

“Ми б залюбки там виступили. Для нас, як для гурту, це духовний дім, – сказав Крис Мартін. – Може, нам варто було зателефонувати організаторам і попросити їх про це”.

Всі попередні альбоми Coldplay очолювали хіт-паради. Минулорічний меланхолійний альбом Ghost Stories був на четвертому місці в переліку найпопулярніших альбомів 2014 року, а обсяги його продажу в світі перевищили 3,7 мільйонів примірників.

Warner Music

За словами музикантів, ще жоден їхній альбом не записувався так весело

За словами Мартіна, відразу після виходу попереднього альбому учасники гурту повернулися до студії працювати над його продовженням, яке вийшло “більш барвистим і веселішим”.

“Це звук того, які ми вільні і щасливі, а ще – вдячні за те, що ми в цьому гурті”, – додав фронтмен Coldplay.

Альбом записували в Лос-Анджелесі, Малібу і Лондоні, а в записі брали участь виконавці на кшталт Бейонсе, Ноеля Галлахера і Туве Лу.

За словами Мартіна, записаний альбом “вручили” три тижні тому по тому, як учасники гурту визначили для себе крайній термін до кінця цього року.

Coldplay також планують на початок наступного року велике концертне турне, бо вони майже не промотували свій попередній альбом і дали всього кілька концертів з піснями з Ghost Stories.

В одному з інтерв’ю ВВС минулого року Мартін казав, що нинішній альбом може стати для гурту “лебединою піснею”.

“Це вже наша сьома річ, і на наш погляд, це як сьома книжка про Гаррі Поттера чи щось подібне, – казав фронтмен Coldplay. – Я не кажу, що ми вже ніколи не запишемо чогось нового, але це завершення чогось. Я просто мушу думати про цей альбом як останній. Бо інакше ми не будемо вкладати в нього все, що в нас є”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *