Прогноз не справдився

За оперативною інформацією в області назбирали триста шістдесят дві тисячі сімдесят три тонни картоплі. Левова частка бульб накопана в підсобних господарствах жителів. Врожайність склала 100,1 центнера з гектара. Врожайність в сільськогосподарських підприємствах набагато вища 236,9 центнера з одного гектара. Але на промисловий потік вирощування цієї культури поставили всього декілька господарств і їх доля в загальних показниках незначна. Сільгосппідприємства області накопали всього сім тисяч триста шістдесят тонн.

– Найбільший урожай цієї культури, – підкреслив начальник відділу організації і виробництва, маркетингу продукції рослинництва і розвитку ринків агротехнічних послуг Департаменту розвитку сільської місцевості, впровадження реформ та АПК Донецької ОДА Олександр Сушко, – зібрано в Мар’їнському районі. Тут накопали чотири тисячі сто сорок три тонни бульб. При врожайності 251,1 центнера з гектара. Картопля в цьому районі зайняла площу в сто шістдесят вісім гектарів.

Практично в два рази менший урожай зібрали в Костянтинівському районі – дві тисячі п’ятсот дві тонни. Там врожайність вище 294,4 центнера із гектара. Але площа під цю культуру була відведена всього в 86 гектарів.

До речі, ці показники нижче прогнозованих навесні цього року (чотириста двадцять шість тисяч тонн при врожайності 129 центнерів з гектара). І істотно відрізняються від цифр минулого року. Тоді аграрії області в усіх типах господарств зібрали 778 тисяч тонн при врожайності 131 центнер з гектара. Але минулого року цією культурою було зайнято більше п’ятдесяти тисяч гектарів. А в нинішньому році загальна площа, відведена під картоплю, на територіях, підконтрольних українській владі, склала лише тридцять п’ять тисяч сімсот шістдесят гектарів.

За інформацією Департаменту розвитку сільської місцевості, впровадження реформ та АПК ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *