Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Учора  з тимчасово неконтрольованої території у бік блокпосту «Золоте» російські найманці здійснили кілька пострілів з підствольного гранатомета. В результаті таких провокативних дій ніхто з українських захисників не постраждав. Українські прикордонники продовжують дотримуватися режиму припинення вогню, тому вогонь у відповідь – не відкривався.

В районі проведення антитерористичної операції прикордонними нарядами та військовослужбовцями ЗСУ зафіксовано польоти 3 безпілотних літальних апаратів.

Вздовж лінії розмежування прикордонниками та зведеними мобільними групами продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 4 транспортні засоби, які перевозили товари вартістю майже 180 тисяч гривень.

Зокрема, правоохоронцями в районі н.п. Березове затримано 2 автомобілі, які перевозили трикотажні вироби на загальну суму 120 тисяч гривень. Вони слідували на неконтрольовану територію без належних документів оминаючи контрольний пункт «Новотроїцьке». Крім того, прикордонний наряд на контрольному посту «Майорськ» затримав 2 автомобілі з вантажем м’ясної продукції на суму майже 60 тисяч гривень. Автівки прямували в об’їзд контрольного пункту «Зайцеве». Всі транспортні засоби передані представникам ДФС для прийняття правового рішення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *