Домовленості з відведення озброєння порушують обидві сторони — ОБСЄ

В той же час спостерігачі фіксують значні скупчення техніки бойовиків поза лінією відведення

Про це повідомляється в сьогоднішньому звіті місії ОБСЄ в Україні за 8 листопада.

Спостерігачі констатують, що обидві сторони конфлікту порушують домовленості з відведення озброєння. Зокрема, дві дислокації місць зберігання зброї не відповідають координатам, що були заявлені. В одному зі складів спостерігачі відмітили відсутність міномета калібру 82 мм.

Крім того, на інших місцях зберігання представники місії ОБСЄ зафіксували відсутність зареєстрованої раніше антитанкової гармати «Рапіра» калібру 100 мм. Також з 12 липня й досі відсутні 4 САУ «Гвоздика» (122 мм) та 4 БАУ «Гіацінт-Б» (152 мм). На іншому складі спостерігачі недорахувались 5 САУ «Акація» (152 мм).

В той же час, на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області були виявлені замасковані САУ, а в Луганську на території так званої «ЛНР» був помічений танк Т-64 на транспортері.

Також за лінією відведення в районі окупованого бойовиками Іловайська ОБСЄ нарахувало 4 танки, а біля підконтрольного «ДНР» Тернового — 40 танків (Т-64 й Т-72). Так само й в так званій «ЛНР» спостерігачі виявили 20 танків, 7 САУ «Гвоздика» та 5 гаубиць Д-30 (122 мм).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *