Медик заперечив заяви сепаратистів про менінгіт у Станиці Луганській

Інтернетпортали та сепаратистські ЗМІ повідомили про «масовий спалах менінгіту в українській Станиці Луганській». А російські ЗМІ повідомили про «затримання українського чиновника, який намагався провезти у Крим 100 кілограми сосисок». Обидві новини виявилися дезінформацією.

Цими днями на деяких інтернет-порталах та сепаратистських ЗМІ вийшли публікації з заголовками: «У Станиці Луганській повідомляють про масову епідемію менінгіту», «Жителі Станиці Луганської повідомляють про масову захворюваність на менінгіт», «Ситуація з менінгітом у карателів загострюється – заражені вже 100 осіб».

Йдеться про те, що буцімто у Станиці Луганській, яку контролює Україна, зафіксували епідемію менінгіту.

«Раніше стало відомо про загибель українського силовика, який помер від небезпечної хвороби, що передається, в тому числі, і повітряно-крапельним шляхом. У той же час один із мешканців Станиці, командування українських силовиків і місцеві медики приховують інформацію про кількість хворих», – йдеться у повідомленні.

Про це розповіли «Антифашист», «На Харьков», «МИА Исток», та інші видання.

Інформацію про буцімто масове захворювання на менінгіт у Станиці Луганській спростував у коментарі для Радіо Свобода виконувач обовʼязків головного лікаря тамтешньої районної лікарні Валерій Іванов: «Не хочу вас засмучувати, але у Станиці Луганській немає спалаху менінгіту, тим паче масового».

Очільник лікарні назвав поширювану інформацію чутками. Окрім того, за словами Валерія Іванова, ніхто з військових не звертався до лікарні з приводу менінгіту. А серед цивільного населення немає жодного хворого.

Фейк: на кордоні з Кримом затримали чиновника-контрабандиста сосисок

У середу російські та сепаратистські ЗМІ повідомили, що на кордоні із Кримом нібито затримали радника керівника управління з питань боротьби з корупцією та злочинністю в Україні на ім’я Едуард Федоров.

«Співробітник Держуправсправами президента України Едуард Федоров із паспортом громадянина РФ був затриманий на кордоні з Кримом, коли намагався провезти 100 кілограмів сосисок», – йдеться також у повідомленні каналу Міноборони Росії «Звезда».

Російський канал посилається на портал «Русская Весна», який, у свою чергу, посилається на пост однієї з учасниць «Продуктової блокади півострова» Гайде Різаєвої.


У Державному управлінні справами заявили, що затриманий на блокпосту Едуард Федоров не має жодного стосунку до установи. 

«У структурі Державного управління справами управління з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією ніколи не існувало, а громадянин Едуард Федоров на громадських засадах чи в штаті Державного управління справами не працював. Вилучене посвідчення радника керівника управління є підробленим», – пояснили в управлінні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *