Сенатор РФ видала карикатуру відомого українського художника за свою

Російський сенатор Валентина Петренко влаштувала прес-конференцію, присвячену журналістам французького сатиричного видання Charlie Hebdo. Під час заходу політик представила нібито свою карикатуру, де зображені люди, які варяться в котлі, передає видання Медуза.

Фото: tvrain.ru

На карикатурі написано «Шарлі Ебдо – не люди: уроди!» та «Пекло вітає Шарлі Ебдо». Таку реакцію у Петренко викликали нещодавно опубліковані карикатури французького видання про аварію в Єгипті російського лайнера A321. На одній з них зображено, як на бородатого чоловіка з автоматом падають уламки літака, і напис: «”Ісламська держава”: Росія посилила бомбардування».

Насправді ж карикатура, яку Петренко назвала своєю, належить відомому українському художнику Юрію Журавлю і намальована у період Євромайдану. На малюнку зображені Віктор Янукович та його спільники з Партії Регіонів.

Скріншот з Facebook Юрія Журавля

Згодом Петренко визнала, що є автором лише написів на карикатурі. Юрій Журавель в коментарі телеканалу Дождь заявив, що чекає публічних вибачень за плагіат.

Нагадаємо, донецький художник Сергій Захаров готує до публікації документальний графічний роман про свій полон у бойовиків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *